Workshop Plant Power koken voor koks van VanderValk groot succes!

P1100551

Voor Variatie in de Keuken ontwikkelde Chickpea i.s.m. trainer en foodspecialist Helena Zanting een workshop Veganize it!, veganistisch koken voor Van der Valk Ridderkerk. Juist ja, oud en vertrouwd Van der Valk. Het lijkt nogal een stap voor juist een restaurant met zo’n traditioneel imago. In restaurantland is dat het ook, en vooral is het een logische en slimme stap. Waarom?

De flexitariër breidt zijn territorium steeds verder uit. Lekker eten zonder vlees of vis is tegenwoordig business as usual. Althans, dat is de verwachting van de consument. De saté en varkenshaas zijn populair, maar de consument wil ook wel eens een dagje iets anders. Iets zonder vis of vlees. Als we uit eten gaan willen we verrast worden door de menukaart. En die eeuwige salade geitenkaas…

Het besef van de voordelen van een goed vegetarisch aanbod sijpelt langzaam door bij restaurants. Zo dus ook bij Neerlands trots Van der Valk. Als restaurant is het een begrip in Nederland. De traditionele Van der Valk-ganger weet wat hij kan verwachten. Niet voor niets is de keten populair bij doelgroepen die op zeker willen spelen bij de keuze van een restaurant, zoals gezinnen en ouderen. En ook bij hen is een stijging te zien in aantal flexitariërs en gezondheidswensen. Dat maakt innovatie ook voor de meest traditionele restaurants een pre of zelfs een must.

Het verzoek van juist een keten als Van der Valk meer te leren over veganistisch koken, verraste ons dan ook aangenaam. De chefkok en manager van deze vestiging waren overtuigd van het belang van gerechten met minder of zonder dierlijke producten; Puur plantaardig koken is bevorderend voor de creativiteit, levert inspirerende volledige vega(n) gerechten op, die bovendien vlees- en visgerechten behoorlijk schwung kunnen geven. Én je kan aan iedere wens van de consument voldoen. Aldus de redenering van Van der Valk. Laat ik daar dan aan toevoegen dat het ook nog eens de marge kan verhogen én enorme milieuwinst betekent, en het plaatje is rond. Reden genoeg om inderdaad wat extra aandacht te geven aan inspirerende plant power gerechten.

Een intensieve middag met een vleugje theorie over duurzaam voedsel en over de basis van veganistisch koken en heel veel proeven, koken en experimenteren, leverde een buffettafel vol nieuwe, zelfbedachte en heerlijke gerechten op. Plaatjes om te zien, kostenefficiënt, en aantrekkelijk voor het grote publiek; vleeseter, vegetariër of veganist. Een tevreden chefkok en 7 tevreden koks met genoeg inspiratie voor een hele menukaart vol plant power gerechten. Wij zijn klaar om deze know-how én energie ook in andere restaurants ( en –ketens) over te brengen! Interesse? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s